torstai 31. tammikuuta 2013

Uuden vuoden kuviot

Yhdysvallat on ainakin toistaiseksi taakse jäänyttä elämää ja uudet haasteet odottavat Suomen kamaralla. Tänä vuonna vuorossa on asevelvollisuuden suorittaminen, mikä jäi näin myöhäiseen vaiheeseen loukkaantumisten ja opintojen vuoksi. Päätin hoitaa velvollisuuden alta pois siviilipalveluksessa, mikä osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Loppiaisen jälkeen alkanut 1kk:n mittainen peruskoulutus Lapinjärvellä on mennyt nopeasti. Osaltaan tätä on edesauttanut yllättävän motivoiva palo- ja pelastuskoulutus, jonka aikana suoritimme mm. järjestyksenvalvojan kurssin, SPR:n ensiapukurssin ja harjoittelimme ensisammutusta palokunnan johdolla.
Meininki on ollut kaikin puolin leppoisa eikä harjoittelun suhteen ole tarvinnut tehdä yhtään kompromisseja. Luminen talvi ja Lapinjärven syrjäinen sijainti toisi muutoin omat haasteensa kovemmalle juoksuharjoittelulle, mutta kaikeksi onneksi keskukseen oli parahiksi hankittu uusi juoksumatto. Hieno homma siis kun paikan koulutusvastaava on urheilumiehiä! Tämän lisäksi kuntoisuuslomia sai usein sopivasti maanantaille, joka mahdollisti ratatreenit hallissa.

Sain myös kutsun 6.7. Lapinjärvellä järjestettävälle Peten Puolikkaalle, jossa matkoina ovat puolikas ja kymppi (viralliset). Tämä olisi muutoin ollutkin ohjelmassani, mutta harmittavasti kisa sattuu samalle viikonlopulle SM-viestien kanssa!

Huomenna on vuorossa kotiuttaminen ja maanantaina alkaa joulukuulle kestävä työpalvelus urheiluseurassa, minkä järjestyminen oli myös hieno homma joustavien työaikojen ansiosta!

Tätä ennen on kuitenkin vuorossa kauden avauskilpailu, joka on Espanjan Castellonissa 3. helmikuuta käytävä seurajoukkueiden Eurooppa Cup. Kyseessä on myös ensimmäinen kilpailuni sitten viime elokuun Kalevan Kisojen, tällä kertaa ”uusilla” jaloilla.

Juoksuharjoittelua on nyt takana reilut 9 viikkoa ja homma tuntuu toimivan paremmin kuin pariin vuoteen! Toki pitkän tauon jälkeen lihaksisto oli äkkiseltään tiukoilla, mutta siitä toivuttuani juoksumääriä ja –vauhteja on voinut nostaa pikkuhiljaa. Tällä haavaa juoksumäärät pyörivät n. 100km:n korvilla per viikko, eli hyvin maltillisista määristä voidaan yhä puhua. Toisaalta sen ansiosta olen varmastikin säästynyt kaikilta takapakeilta! Kovemmat harjoitukset ovat koostuneet pääasiassa 10-12km:n vauhtileikittelyistä, tonnin ratavedoista ja hieman pidemmistä 8min:n vedoista. Tällä hetkellä anaerobinen kynnys pyörii 3:30:n ja 3:40:n välimaastossa. Parannusta on tullut n. 5s/km/vko, mikä on ollut erittäin motivoivaa antaen toivoa siitä, että kesällä juostaan vielä kovaa.

Sunnuntain 10km:n maastokisaa ajatellen tällä hetkellä realismia lienee joku 34 minuutin aika. Onneksi meillä on kova teami asettaa lähtöviivalle, kun trio Lakanen-Manninen-Takala paikkaa omaa keskeneräistä kuntoani…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti