sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kuokkalan Kirmaisu

Liikunta saa välillä myös lievästi hengästyttää ja 
aiheuttaa hikoilua. Kuva Sulultan Satellite Fieldiltä. 
Ⓒ Jari Lahti
Viikko 14 on pulkassa! Siitä muodostuikin treenien osalta oikea kontrastiviikko: maanantaina iskimme Konstan kanssa vuoden kovimman treenin tauluun ja siitä yritettiin elpyä lauantain Kuokkalan Kirmaisuun - ihan onnistuneesti.

Maanantain mäkivetoihin lähdin pieni turpea fiilis jaloissa. Liekö tämä asiaan kuuluvaa, mutta se on säilynyt kintereissä edellisen torstain mäkitreenistä lähtien. Kun vedot juoksee aina samassa mäessä, pääsee vauhteja hyvin vertailemaan. Eka veto oli fiiliksiltään huono, mutta kello näytti muuta: oma arvio heitti 10 s! Kun kulku ei tästä huonontunut, päinvastoin, tahtia lähdettiin kiristämään perus-2s/veto. Neljän vedon jälkeen oli selvää, että tänään tullaan nojailemaan polviin, jos vaan pää kestää... Jännä huomata, että näin harvoinkin tehtynä (1krt/vko) mäkivoima tuntuu tarttuneen kerta kerralta: siinä missä ensimmäisellä viikolla ajat olivat hieman alle 2 minuutin luokkaa, nyt kello näytti 1.31:ä mäen päällä!

Maanantaita seuranneet päivät olivat odotetun tukkoisia: juoksu ei ollut missään vaiheessa herkkää, mutta lenkkivauhdit säilyvät tästä huolimatta lähes normaaleina. Tukkoisuus hellitti nippa nappa lauantaille, jolloin oli siis vuorossa Keski-Suomen Talvijuoksusarjan virallinen huipentuma, 1. Kuokkalan Kirmaisu. Juoksuun oli erittäin mukava lähteä, koska reitti on sama mitä talven testijuoksuissa on tullut jo useaan otteeseen jauhettua. Tämän lisäksi lähtölistan perusteella oli jälleen tiedossa kiriapua, eli sopivan jännä välipala näin harjoituskauden keskelle. Keli kisapäivänä olisi muuten ollut keväinen, mutta erittäin kylmä ja navakka tuuli laittoi miehen vielä turvautumaan pitkiin trikoisiin. 

Kisa lähti myötätuulessa reippaasti liikkeelle: eka 1km 3.03, 2km 6.08; tämän jälkeen vastaiseen 3km 9.22, 4km 12.41 ja 5km 15.57. Toisella kierroksella, parin seuraavan kilsan aikana, Pajunen yritti todella tiukkaa irtiottoa; kilsat yllättäen yhtä kovaa kuin alussa. Kun kaverin voimat ehtyivät, pääsin kuittaamaan omalla nopealla irtiotollani tutussa kohtaa vajaa 3km ennen maalia (kotikenttäetu?). Viimeinen akilleen kantapää, ns. leipomon mäki, tuli myös rivakasti ylös, kiitos hyvin purreiden mäkitreenien. Loppuaikani 31.49 oli olosuhteet huomioon ottaen erittäin hyvä: juuri se aika, jota osasin odottaa tyynellä kelillä (Oman vauhdin arvioinnissa on hyvin toiminut anakynnyksellä tehtävä kontrollitreeni 3x2000m+3x1000m).
TULOKSET
VALOKUVIA


Seuraavat pari viikkoa jatketaan samaan malliin. Tarkkana saa kuitenkin olla palautumisen kanssa, sillä menossa on 3 viikon mittainen kisaputki. Tämän päiväistä palautuspäivää vietin juoksemalla rennon puolipitkän, 23km, ja vierailemalla Torinon Käärinliina -näyttelyssä. Varsin kattava näyttely on avoinna 6.4.-10.5. 
Jyväskylän Seurakuntatalolla. Kannattaa käydä näin pääsiäisen aikaan ja muutenkin! Ensi lauantaina JKU:n porukalla Karhu-viestiin!


Torinon käärinliina (kopio), kaikkien aikojen tutkituin historiallinen esine.
Kokeilumielessä Paintilla itse tehty negatiivi ylläolevasta valokuvasta... Lopputulos yllättää!VKO 14: Testikilpailuviikko

MA Ap: 10km+3x100m + kuntopiiri Ip: Mäkivetoja 8x520m + 10x100m
TI Ap: 8km Ip: 10km
KE Ap: 10km+2x100m  Ip: TV 15km 4:00/km
TO Ap: 10km+6x100m + kuntopiiri Ip: Radalla 10x400m, pal. 200m: 72-68s 
PE Ap: 6km+6x100m  Ip: 11km
LA Ap: 4km Ip: Kuokkalan Kirmaisu 10km 31.49 1.
SU Ip: 23km

165kmEi kommentteja:

Lähetä kommentti