keskiviikko 8. elokuuta 2012

Font Romeu, Ranska

Viime viikkoina juoksuvirettä olen hakenut levon ja parin lyhyemmän matkan kisan kautta. Kesän huonosta kulusta johtuen valmistautuminen SM-viesteihin oli hieman normaalista poikkeava. Kisaan lähdin viikon mittainen lepo alla. Kenraaliharjoitus ei vielä paljoa antanut odottaa itse kisalta, mutta oma 1500m:n osuus sujui yllättävän hyvin (n. 4:01). Kauden aikana ongelmana ollut hapotus ei tällä kertaa haitannut suoritusta. Harmi vain että meidän vaihdossa sattuneeseen kapulan pudotukseen tuhraantui sen verran monta sekuntia, että tavoitteena ollut pronssimitali vaihtui niukkaan nelossijaan.

Porin jälkeen harjoittelu on sujunut vaihteeksi paremmin ja mahtuipa ohjelmaan myös viikon mittainen blokkijakso. Heinäkuun viimeinen päivä oli vuorossa pm-kisat Saarijärvellä. Ajatuksena oli hakea pitkästä aikaa hieman nopeutta 800 metriltä. Vähäinen kisavauhtinen vetoharjoittelu kuitenkin kostaantui jo 500m:n juoksemisen jälkeen. Tulos 2:01.15 tarkoitti sitä, että oli parempi lähteä keskittymään tulevaan korkeanpaikan leiriin seuraavan päivän 1500m:n sijasta.

Näin viikon oleskelun jälkeen todettakoon, että leiri on sujunut lähes suunnitellusti. Lämmin ja aurinkoinen sää on suosinut harjoittelua. Font Romeu sijaitsee vain noin 1800 metrin korkeudessa, mutta odotettua mäkisemmät ja kivikkoisemmat maastot jyrkässä rinteessä ovat tehneet harjoittelusta raskasta. Vaikka lenkkivauhdeissa ei ole ollut hurraamista, harjoitustunteja on tullut senkin edestä. Hieman kylää ylempään korkeuteen, vuoden ’68 olympialaisiin rakennettu harjoituskeskus on jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt, mutta sen välittömässä läheisyydessä sijaitseva juoksurata on todella nopea ja pidetty hyvässä kunnossa.

Mikäli parin viikon mittainen leiri menee putkeen, suunnitelmissa on puhdistaa karstoja heti leirin jälkeen Joensuussa eliittikisojen kolmosella ja jatkaa siitä seuraavan viikon Kalevan Kisoihin… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti