torstai 5. heinäkuuta 2018

5/12

5-semma on viimein päätöksessään! Mennään jo pitkästi heinäkuuta, eli tästä lukukaudesta muodostui ennätyspitkä tähänastisista opinnoista. Varsinaisia loppu-exameita ei tälle kesälle ollut kuin kaksi (patologia ja genetiikka), mutta molemmat niistä oli aikataulutettu vasta aikaisintaan kesä-heinäkuun vaihteeseen.

Myös kulunut kevät teetätti toki paljon työtä, mutta samalla tavalla ei tullut niin sanotusti äitiä ikävä kuten 3- ja 4-semman aikana. Pääsiäisestä eteenpäin välikokeita oli paria poikkeusta lukuun ottamatta joka viikko. Ne oli kuitenkin kaikeksi onneksi aikataulutettu vähemmän hektisesti, eli viikkoa kohti kokeita ei ollut yhtä enempää. 

Kursseista kirurgia vaihtui korva-, nenä- ja kurkkutauteihin, ja reumatologian tilalle tuli genetiikan kurssi onkologian perusteista. Muut kurssit jatkuivat normaalisti: kardiologia, farmakologian parit välikokeet (puuduttavaa, mutta samalla mielenkiintoista avaten kokonaan uuden maailman), sekä lisäksi patoanatomian ja -fysiologian neljät välikokeet.

Patologiasta oli siis lukukauden lopuksi erittäin työläs loppu-exami, joka sisälsi tämän ja viime vuoden kurssit (yht. 10 välikoetta). Koe käsitti 150 monivalintaa, 2 patologin mikroskooppinäytettä ja 2 sisätauteihin kuuluvaa käytännön casea.

Nyt on kiva fiilis jäädä lomille: ehdin pikaisesti latailemaan akkuja ennen Kalevan Kisojen kymppiä, joka juostaan 19. päivä. Touko-kesäkuussa ei ollut mitään saumaa radalla kisailuun, joten yhden kuntopiikin taktiikalla mennään... 😀  Elokuussa puolestaan odottaa ensimmäiset kesätyöt valkotakissa!  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti