lauantai 18. helmikuuta 2012

17.-18.2.12 Atlantic Sun Indoor Conference Championships, Johnson City, TN

Lyhyt hallikausi saatiin tänä viikonloppuna onnistuneesti päätökseen, kun konferenssin mestaruuksista kilpailtiin jälleen Johnson Cityn 280m:n mittaisella radalla. Itsekin pääsin siis vihdoin juoksemaan koulun väreissä. Edessä oli viimeinen esiintyminen hallissa yliopistotasolla ja ohjelmassa oli jälleen viimevuotiseen tapaan kolmen matkan urakointi.

Kulunut viikko meni palautellessa edellisviikonlopun hyvin menneestä kolmosen kisasta ja viikonloppua varten kevennellessä. Paljoa muuta kovempaa ei uskaltanut juosta kuin tiistain valmistava 6x400m (71-68-66-63s) +2x200m (30s). Kunto tuntui olevan hyvin nousussa, mutta perjantain 3000m oli kaikkea muuta kuin odotettu. Tarkoituksena oli lähteä hitaassa erässä vetämään 8:34:n vauhtia ja sitten kiristää lopussa, jos on rahkeita. Homma toimi puolimatkaan, mutta koneesta ei saanut mitään irti ja meno hyytyi 8:44:n loppuaikaan. Kuumassa erässä mentiin tietysti kovempaa ja lopputuloksissa jäin 1 pojon arvoiselle 8. sijalle.

Lauantain kisapäivä alkoi maililla, jossa onnekseni oli vain yksi erä, tosin hurjat 17 miestä kaposella viivalla! Pääsin onneksi ulkoradalta seinän vierestä hyvin liikkeelle kärjen lähtiessä painelemaan heti paukusta hillitöntä kyytiä. Itse pyrin pitämään vauhdin mahdollisimman tasaisena n. 63 sekunnin 400m:n vauhtia. Aika 4:16 (4:15 viime vuonna) tyydytti siihen nähden, että yhtään kisavauhtista vetoa ei ollut alla ehkä viittä kakkosen vetoa lukuun ottamatta. Sillä irtosi kisan 5-sija ja 4 pistettä, kun pari kaveria (mm. 3:46:n 1500m juoksija) nuukahti lopussa ihan täysin…

Mailin kisan jälkeen oli edessä vielä vika ponnistus, 5000m. Vähän proteiinipatukkaa ja muscle milkkiä naamariin ja parisen tuntia myöhemmin olo oli suht’vireä kisailuun. Toisin sanoen homma meni jo pääkopan puolesta rutiinilla, vaikka kunto ei ihan viime vuoden luokkaa vielä olekaan. Vitonen oli alussa väsyneiden miesten hölkkää. Porukkaa oli taas ihan liikaa viivalla ja ekat pari kilsaa meni kakkos-kolmosrataa juosten. Puolimatkan krouvissa vauhti alkoi kiristyä ja kolmosen jo leikitellen (8:25) voittanut Kemboi karkasi jälleen helppoon voittoon. Nabil puolestaan kuittasi kolmosen pronssin lisäksi nyt hopeaa. Itse yritin sinnitellä mukana pistesijoilla päävastus-ETSU:n tanskalaisvahvistusta Anders Ludvigsenia seuraten. Ennen vitosen kisaa olimme 10 pistettä ETSU:a jäljessä. Tiesin siis tilanteen, että joka ikinen piste oli revittävä ennen illan päättävää 4x400m:n viestiä. Hommaa ei yhtään helpottanut se, että alkumatkasta piikkareihin tarttunut kylkinumero läpsyi mukana alkukierroksista lähtien, eikä se suostunut irtoamaan ilveelläkään koko kisan aikana! Kellon soittaessa matkaa Ludvigseniin oli 20m ja teamikaveri-Ryan oli n. 40m edellä. Päätin kokeilla kirivaihdetta. Vielä koko viikonloppuna sitä ei ollut löytynyt. Vielä kerran, viimeisessä hallikisassani. Tanskalainen jäi kuin seisomaan ja ikinä ei ole hallissa ollut sellaista fiilistä. Aivan kalkkiviivoilla tavoitin myös Ryanin ja heittäydyin kisan viidenneksi. Aika 15:10 jäi viime vuoden 14:56:sta, mutta sillä ei ollut väliä, kun nyt olimme kääntäneet kokonaiskilpailun eduksemme 3 pisteellä ennen viestiä! Viestissä perusjuoksu riitti ja me pääsimme ansaitusti juhlimaan mestaruutta historiallisen pienellä 5 pisteen marginaalilla. Ja koutsi intoutui tarjoamaan joukkueelle koko illan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti