sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Spring Break treenaten

Kolmisen viikkoa on nyt kulunut hallikisoista ja harjoittelu kohti ulkoratakautta on täydessä käynnissä. Ensimmäinen viikko kisoista meni jälleen kovasta urakasta koomaillessa eikä reippaampaa juoksua kevyen hölköttelyn lomassa kannattanut juuri harkita. Ensimmäinen kovempi treeni oli seuraavana viikonloppuna tiellä juostut 4x1mailin vedot, mitkä eivät kulkeneet mihinkään. Siinä vaiheessa oli vain pidettävä pää kylmänä ja luotettava siihen, että juoksu alkaa kulkea, kun seuraaviin kisoihin ei ole kiirettä. Useamman kovan kisan juokseminen samaan viikonloppuun on aina vähän riskaabelia hommaa: joko siitä palautuu tai sitten ei. Viime vuonna palauduin samaisesta hallikauden urakasta hyvin ja kunto lähti siitä kaikkien aikoen nousuun. Toisaalta kokemusta on myös siitä, kun kulkemattomuus jää päälle ja edessä on vain alamäkeä. Näin kävi ulkoratamestaruuskisojen tuplan jälkeen, kun seuraavat kisat painoivat päälle jo viikkoa myöhemmin.

1,5 viikon myöhemmin tiistaina uskalsin palata ekaa kertaa radalle tarkoituksenani juosta nelosen vetoja. Homma lähti heti toimimaan ja kauden paras treeni sitten Vegasin puolikkaan näytti tältä 2x10x400m, pal. 40"/4': 71-67s. Kolme päivää myöhemmin perjantaina oli edessä seuraava ratatreeni 10x1000m. Parin minuutin palautuksella vedot kulkivat ihan liekeissä aikoihin 3:07-2:44.

Kulunut viikko oli kevätlomaa opinnoista. Tällä kertaa en saanut järkättyä perinteistä vuoristoleiriä tähän saumaan, mutta kyllä viikko kului mukavasti Pensacolassakin, Floridan lämmöstä nauttien. Vaikka Pensacolan rannat olivat taatusti upeimmat, mitä missään olen ikinä nähnyt, maltoin kuitenkin mieleni sen verran, että sain iskettyä koko kevään kovimman treeniviikon alle: maanantaina 15km TV Reipasta 3:33/km juoksumatolla, keskiviikkona 4x2000m 6:14-6:12 ja perjantaina kova 10km tiellä 32:09!

Kilsoja kolmelle viikolle kertyi siis 120, 168 ja 173. Kunto on lähtenyt kovaan nousuun ja treeneissä vauhdit ovat sitä myöten parantuneet mukavasti. Vuodenvaihteeseen osunut koulun valmennussekoilu ja takamatka kunnossa on ainakin hyvin menneiden treenien perusteella kurottu nyt umpeen.

Kisailua ei tarvitse enää kauan odotella, sillä suunnitelmissa olisi avata ulkoratakausi viimevuotiseen tapaan downtownisssa paikallisen Intercollegiate Invitationalin vitosella. Viime vuonna kisasta heltisi voitto ajalla 14:41, joka on yhä voimassa oleva henkilökohtainen rekordi. Seuraavat isommat tavoitteet siintävät kuitenkin n. 1kk:n päästä käytävissä ”vähän” isommissa pippaloissa Stanfordissa, Kaliforniassa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti