lauantai 18. toukokuuta 2013

SM-maastot, Vantaa

Tässä tulee vielä pientä raporttia viime viikonlopun maastokarkeloista. Viikon aikana on ollut riittävästi aikaa ruoskia itseään kisasta, joka kaatui omaan mokaan: Aamiainen, vähäinenkin sellainen, tuli ilmeisesti nauttia liian myöhään kilpailun pituus huomioon ottaen.

Matkaan lähdin tavoitteena joukkuemestaruuden uusiminen miesten pitkällä 12km:n matkalla. Keli oli suorastaan loistava ja reitti oli pitkästä aikaa nautinnollinen: jenkkimaastoja muistuttavaa kovapintaista nurmikkoa parilla jyrkällä mäellä höystettynä. Ylämäet ovat olleet koko kevään yhtä tervan juontia ja sitä ne olivat myös tällä kertaa. Tasaisella juoksu sentään kulki ja ennakkoon uskoin 10-sakkiin juoksemisen riittävän joukkuekultaan.

Valitettavasti puolimatkassa kylkeen iski todella paha pistos, joka lamaannutti vauhdin täysin. Putosin porukasta ja nilkutin eteenpäin tietäen että maaliin on lähes toivottoman pitkä matka. Katse harhaili taakse, josko JKU:n neljäs mies olisi näköpiirissä. Ei näkynyt, Kalliokoskellekaan ei sattunut paras päivä kohdalle. Ei auttanut kuin jatkaa eteenpäin, vaikka pari kertaa alamäessä oli lähes pakko pysähtyä. Viimeisellä kierroksella oloa helpotti valmennuspäällikkö-Leskisen neuvo ottaa loppu rauhassa; hopeamitali olisi sentään varma, kun Henri ja Miika juoksivat hienosti kolmanneksi ja viidenneksi. Itse tulin maaliin kisan 15:ntenä. Kultaan ei olisi hyvänäkään päivänä ollut mahdollisuuksia. Siitä pitivät huolen TuUl:n kenialaiskaksikko, joka otti jälleen kaksoisvoiton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti