perjantai 10. toukokuuta 2013

Neljän kisan kautta kohti SM-maastoja

Viimekertainen tarinointi jäi Pentin Pinkaisuun, josta matka jatkui viikkoa myöhemmin legendaariseen Karhu-viestiin. Kisa juostiin, kuten monesti ennenkin, todella kylmissä olosuhteissa sateen vihmoessa tuulen kanssa. JKU pääsi matkaan hieman varamiehisellä joukkueella, mutta kelvollisesti sijoituimme seurajoukkueiden sarjassa kolmansiksi TuWe:n ja TuUl:n perässä. Oma juoksu kisan 9,2 km:n mittaisella ankkuriosuudella oli jo selvästi Pentin Pinkaisua rytmikkäämpää. Tuloksena oli osuuden toiseksi nopein aika 3:11/km –vauhdilla, mihin olin todella tyytyväinen.

Karhu-viestin jälkeen tiet alkoivat olla jo sen verran sulia, että harjoitusohjelmaan mukaan tulivat myös pidemmät mäkivedot. Näistä 2 minuutin vedoista jalat tuntuivat olevan ihmeissään. Kaksi viikkoa Karhu-viestin jälkeen juostussa Pyynikkijuoksussa hyvä kulku oli vaihtunut tahmeampaan menoon. Maasto Pyynikin kympillä oli vielä odotettuakin hurjempi ja pienen kanttaamisen seurauksena käteen jäi pelkkä luu: 9:s sija ajalla 34:27.

Seuraavalle viikolle harjoitusohjelmaa oli pakko keventää mäkien osalta, jotta palautuminen lähtisi käyntiin. Ennen SM-maastoja oli hyvä saada yksi maastostartti alle. Sen kävin juoksemassa 6 päivää Pyynikin jälkeen aluemestaruusmaastoissa Kaustisella. Palautumisaika tähän tuntui olevan hilkulla, mutta riitti nippa nappa. Juoksu kulki upottavasta ja mäkisestä reitistä huolimatta hyvin. Pystyin hallitsemaan juoksua koko matkan ja pienellä vauhdinvaihtelulla pudottamaan muut juoksijat kyydistä, paitsi Kalajoen Junkkarien Tapani Kärjän. Kärjä pysyi mukana kuin liimattu ja tuuppasi lopussa vielä ohi. Sekunnin kiritappio ei tässä kuitenkaan harmittanut; kevään ainoa tavoite on asetettu tämän viikonlopun SM-maastoihin. Siellä JKU:n miehillä on puolustettavanaan pitkän matkan joukkuemestaruus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti