sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kalevan Kisojen pettymyksestä kohti syksyn kisoja

Harjoituksellisesti heinäkuun loppu sujui erityisen hyvin. Vaasan Kalevan Kisoihin olin ilmoittautunut sekä vitoselle että 1500 metrille, mutta niiden sijoittuminen samalle päivälle peräkkäin esti käytännössä tuplaamismahdollisuuden. Aikataulullisesti oma kunnon kohoaminen pidemmille matkoille on ollut alkukauden vaikeuksien vuoksi muutamia viikkoja myöhässä, joten siksi päädyin lopulta juoksemaan 1500 metriä.

Vauhdit Kalevan Kisoja kaivettiin juoksemalla kovia hapottomia tonnin ja nelosen vetoja pitkillä palautuksilla. Tämän lisäksi sopiva kiriherkkyys löytyi parantuneen hermotuksen kautta, kun maksimi- ja pikavoimaa lisättiin mukaan viimeisten viikkojen ohjelmaan. Sopivalla keventelyllä fiilis alkoi olla sellainen, että 1500 metrillä ennätykset saattaisivat hyvinkin paukkua.

1500 metrin suora finaali lähti käyntiin lönköttelyvauhtia: eka tonni tuli 2:59:een, kun kellään ei tuntunut olevan vetohaluja. Tämän jälkeen kisa suorastaan räjähti käyntiin ja loppu-500m tultiin ennätyskyytiä. Kellon soittaessa väliaika oli 3:12.2 ja 1200m:ssä 3:25.5. Tässä kyydissä olin itsekin vielä vajaa 200 metriä ennen maalia, kunnes tapahtui seuraavaa: Olin kiertämässä joukkoa 2-rataa pitkin, kun Marttinen kaatui edessäni. Onnistuin väistämään puolittain, mutta menetin tasapainoani juuri sen verran, että kaaduin itsekin paria askelta myöhemmin. Peli oli menetetty, mitalistit maalissa ajoilla 4:03.27-4:05.56, ja itse kömmin polvi auki ylös tartanilta. Kaikkien aikojen juoksu vähintäänkin viiden sakkiin oli harmittavan lähellä… Onni sinänsä, että en ole enää 10 vuoteen osannut ottaa tätä touhua haudan vakavasti!

Nyt katseet on suunnattu jo kohti seuraavia kisoja. Oma kilpailukausi alkoi sen verran myöhään, että virtaa ja nousukuntoa riittää vielä pitkälle syksyyn. Kalevan Kisojen jälkeen koneeseen on alettu iskeä määrää ja pitkiä vetoja vitosen ja kympin matkoja silmällä pitäen. Tavoitteena on vielä näyttää kyntensä maaottelukatsastuksessa Tampereella. Kuitenkin tätä ennen käyn Hämeenlinnan Tähtikisoissa keskiviikkona harjoittelemassa vähän vitosen kisarytmiä ennen varsinaista rypistystä 25.8. Ohjelmaan on merkattu myös Hervannan kymppi syyskuun alussa – maaotteluvarauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti