maanantai 26. toukokuuta 2014

ECCC Amsterdam


Tämän miehen kisaturnee jatkui Oslosta kohti Amsterdamia ja seurajoukkueiden Eurooppa Cupin B-liigaa. Nämä kisat ovat siitä mukavan erilaisia, että perinteisen henkilökohtaisen menestyksen sijaan näissä kisaillaan puhtaasti omalle joukkueelle, eli sopivan rento kilpailukauden avaus. Itse tulin kisaan toki täysin erilaisista lähtökohdista kuin suurin osa muista JKU:laisista: kausi on ollut jo hyvän aikaa käynnissä ja alla oli juuri juostu PM-kymppi. Pitkien ratamatkojen tuplaamiset ja triplaamiset ovat sentään käyneet tutuiksi aiemmilta vuosilta Jenkeistä...

Kuten Oslossa, myös Amsterdamissa oli kivat puitteet kisailemiselle. ECCC järjestettiin kaupungin vanhalla Olympiastadionilla, missä saattoi tuntea historian siipien havinan: Ottihan Suomi kyseisellä stadionilla vuonna 1928 kaksoisvoitot vitosella ja kympillä sekä monta muuta mitalia!

Omassa ohjelmassa oli 1500 metriä, joka oli ihan riittävä tähän saumaan kympin jälkeen. Olo pari päivää kympin jälkeen oli kaikkea muuta kuin freesi, vaikka piikkarijuoksusta huolimatta lihakset olivat yllättävän vähän kipeät. 

Todella navakassa tuulessa käyty kisa starttasi hieman omien odotusten vastaisesti. Juoksijat ampaisivat ensimmäisen suoran mitan myötäiseen kovaa ja laittoivat tämän jälkeen liinat kiinni, lukuun ottamatta kisan ennakkosuosikkia, 3.37:n mies Kim Ruellia, joka veti ensimmäiset 300m samalla höyryllä. Samalla hän pääsi karkuteille, eikä kukaan ehtinyt hänen peesiinsä etusuoran vastatuuliosuudelle. Ekassa kaarteessa tajusin homman menevän kävelyksi ja kiersin koko joukon hänniltä vetojuhdaksi. Lähdin vetämään tasaisia 63 sekunnin kierroksia. Ero kärkeen ei enää kasvanut, muttei kaventunutkaan. Muut sinnittelivät perässä aina viimeiselle 300 metrille asti. Tämän jälkeen pari kaveria aloitti raivoisan kirin, johon itsellä ei ollut tällä kertaa mitään vastattavaa. Kone kyllä jaksoi, mutta tämän hetkisellä herkkyydellä yhtään lisävaihdetta ei enää vaihdelaatikosta löytynyt. Käteen jäi siis 4-sija ajalla 3.58,29. Tulipahan kokeiltua sellaistakin kuin 1300 metrin "kiriä"...

Joukkueena JKU:n miehet joutuivat tyytymään 7:nteen sijaan. Kahden A-liigaan nousijan joukkoon olisi vaadittu reilut 25 pistettä enemmän. Naiset pärjäsivät paremmin ollen kolmansia. Heidän nousunsa oli lähempänä, 17 pisteen päässä. Kun nousuhaaveet kariutuivat molemmilta joukkueilta, päivän ehdottomasti parasta antia oli naisten 4x100 metrin uusi upea Suomen ennätys!

Lopuksia haluan lausua lämpimät kiitokset Kirjapaino Ässälle sekä muille SUL:n Kunniakierroskampanjan kautta reissuani tukeneille! Olitte tärkeänä lenkkinä mukana mahdollistamassa JKU:n ECCC-reissun toteutumisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti