lauantai 3. toukokuuta 2014

Pari palauttavaa

Välillä kannattaa nauttia - vaikkapa isosta YAYA Special Tea:stä!

SM-maantien jälkeen kulku on ollut odotetun nihkeää. Itse asiassa on ollut yllätys, että palautuminen on vienyt jo toista viikkoa. Saman verran on kulunut ilman yhtäkään kunnon kehittävää treeniä. Selvästikään tällainen ratamatkojen herkistelijä ei ole vielä tarpeeksi jyrä vetämään pitkiä, iskutusta vaativia, maantiekisoja viikosta toiseen!

Onneksi olen malttanut noudattaa vanhaa kenialaista ohjetta siitä, että jos ukko on väsynyt niin silloin ei juosta. Silloin treeni ei mene perille. Yhden vetotreenin kävin radalla kokeilemassa, mutta sekin oli parempi jättää verryttelyvetojen jälkeen kesken. Suurin osa ohjelman lenkeistä on näin ollen ollut pari kertaa päivässä tehtyä kenialaistenkin suosimaa "iltakävelyä" eli hyvin hidasta verryttelyä enemmän tai vähemmän päälle 5 min/km -vauhdeilla. 

Tulevia Lempäälän SM-maastoja ensi sunnuntaina ei sentään ole tarvinnut stressata. Päinvastoin: juoksemisesta on saanut nauttia terveenä koko kevään ja vesi kielellä odotan jo tulevaa kisaa; reitinkin pitäisi sopia omille vahvuuksilleni paremmin kuin edellisvuosina.

Muuten tässä on ollut aikaa pohdiskella tulevaa kilpailukalenteria. SM-maastojen jälkeen loppukuulle on tiedossa vielä pari kilpailua: 22.5. lähden edustamaan Suomea Pohjoismaiden mestaruuskympille Osloon ja 24.5. on vuorossa seurajoukkueiden Eurooppa Cup -reissu JKU:n matkassa Amsterdamiin. Kilpailut ovat haastavasti lähes peräkkäisinä päivinä, mutta pohdinnan jälkeen molemmat startit ovat ohjelmassa. PM-kymppi käydään Oslon Bisletillä kerrankin myöhäisenä iltakilpailuna, joten tähän väliin siellä on hyvä käydä hakemassa ns. "varmat pois". Amsterdamiin puolestaan JKU lähtee historiallisesti sekä mies- että naisjoukkuein tavoittelemaan yhtä historallista nousua Euroopan ykkösliigaan. Nousun kannalta on siis erittäin tärkeää saada tähän paras mahdollinen joukkue jalkeille. Kesäkuulle on varmistunut ainakin yksi startti: II Peten Puolikas 28.6. Lapinjärvellä. Kisassa järjestelyt pelaavat ja matkana siellä on puolikkaan lisäksi kymppi, jonka itse suunnittelen juoksevani. Molemmat virallisesti mitattuja! 

Muutoin kalenteri jää vielä aika avoimeksi. Eli jos tiedossa on muitakin hyviä kisoja, niin pistähän niistä vinkkiä minulle. Tarvittaessa juoksemme paikalle isommallakin JKU:n porukalla!

II Peten Puolikas 28.6.

JKU:lle Eurooppa Cup -reissu on taloudellisesti iso ponnistus. Jos haluat olla tukemassa matkaamme Amsterdamiin, voit tehdä niin SUL:n virallisen Kunniakierroskampanjan kautta. Pienin lahjoitus on 15 euroa. Kaikki yli 60 euroa lahjoittaneet saavat henkilökohtaisen tuliaisen Amsterdamista! Jos haluat olla mukana auttamassa, ole yhteydessä sähköpostiini jaakkoniem(ät)gmail.com tai blogin kommenttiosioon yhteystietojesi kanssa. Kommentit menevät ylläpidon kautta ja jäävät näin salaisiksi. Lämmin kiitos!VKO 17: Palautusviikko

MA
Ap: 10km+5x100m
Ip: Vauhtileikittely 1h
TI
Ap: 8km
Ip: 13km
KE
Ap: 10km
Ip: TV 15km 3:55/km
TO
Ap: 10km+6x100m
Ip: Radalla 3x1000m 3.00 (4')
PE
Lepo (vesijuoksua)
LA
Ap: 25km (TV 10km)
SU
Ip: 16km+6x100m

143km


VKO 18: Palautusviikko II

MA
Ap: 10km+kuntopiiri
Ip: 13km+4x200m
TI
Ap: 13km+2x100m
KE
Ap: 10km+5x100m + kuntopiiri
Ip: 15km+7x100m
TO
Ap: 10km+5x100m
Ip: VL 2'+3'+3'+2'+1' (1,5')
PE
Ip: 9km
LA
Ap: 30km (TV 4km)
SU
Ip: 16km (TV 4km)

141km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti