perjantai 5. kesäkuuta 2015

ECCC Dubnica nad Vahom

Paras porukka - ainakin meidän mielestä!
Vaikka Slovakian ECCC-kisasta alkaa olla jo viikko aikaa ja päivitys on työkiireiden vuoksi venynyt, täytyy silti näin jälkijunassa kirjoittaa muutamalla sanalla sinänsä melkoisen värikkäästä kisasta. 

Päällimmäisenä kisoista jäi mieleen mielettömän hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki, joka JKU:ssa tällä hetkellä vallitsee - varmasti yksi suurimmista syistä miksi näihin kisoihin syttyy vuosi toisensa jälkeen - ilman kyllästymisen merkkejä. Minullekin tämä oli omien laskelmieni mukaan joukkueen konkarina jo peräti 11. kerta. Pitkällä menomatkalla Slovakiaan näitä edellisiä kertoja ehti hyvin porukalla hymyssä suin muistella. Hieno putki alkoi nuorten ECCC-kisoilla Tuzlassa Bosnia- ja Herzegovinassa vuonna 2003 Multian Jyskeen lainamiehenä...

Tuloksellisesti tämän vuoden kisat antoivat ehkä odottaa enemmänkin, mutta niin vain oli JKU:n naisten jääminen 5:nneksi ja miesten 6:nneksi. Kylmä fakta on, että nousuun vaadittaisiin täysosuma koko joukkueelta, ja lisäksi viime hetken avainurheilijoiden poisjäännit taisivat sittenkin verottaa pistepottiamme hieman liikaa. Lähtölistoiltaan kisat olivat etenkin miesten puolella kovimmat vuosikausiin, vaikkei päivän tulokset tästä kovin paljoa osviittaa antaneetkaan. 
Oikealta: härski romanialainen, Koen, minä...

Omasta lajistani 5000 metristä oli ainakin odotettavissa hyvä otatus: olihan kisassa mukana mm. Koen Naert (13:32) Belgiasta sekä Alex Bruce-Littlewood (14:03) Irlannista. Kisa lähti hyvin tyypilliseen Eurooppa Cup -tyyliin hitaasti liikkeelle päälle 3 min/km-vauhtia, kun kellään ei ollut liiemmin vetohaluja navakassa tuulessa. Parin kierroksen hölköttelyn jälkeen kyllästyin hitaaseen vauhdinpitoon ja päätin vetää seuraavan kierroksen ärsyttävän kovaa 66 sekunnin pintaan. Koen ei ilmeisestikään tästä vauhtileikittelystä pitänyt vaan veti tähän heti päälle jäätävän 60 sekunnin varvin. Näinkin tuulisessa säässä mieluisalle peesipaikalle ei tuollaisella vauhdinjaolla ollut mitään asiaa, joten loppukisa menikin sitten omalla vedolla - Koenin vetäessä suunnilleen identtistä vauhtia muutama kymmenen metriä edelläni.

Koko matkan peesannut Romanian edustaja alkoi viimeisellä kierroksella hönkiä uhkaavasti tullen ihan kantaani. Päätin päästää kaverin taktisesti ohi tuulenhalkojan rooliin, vain kuitatakseni homman takaisin loppusuoralla. Sata metriä ennen maalia iskin vilkun silmään ja siirryin helposti kakkosradalle kaverin rinnalle. Yhtäkkiä romanialainen alkoi kuitenkin törkeästi kiilata minua kohti ulommaisia ratoja aina 5-radalle saakka. Omat pasmat menivät tästä odottamattomasta episodista täysin sekaisin: 50 metriä ennen maalia ei voinut muuta kuin lyödä liinat kiinni ja yritettävä aloittaa kiri uudestaan. Tämä ei luonnollisestikaan enää onnistunut ja käsiä nostellen hölkkäsin kaverin perässä maaliin. Onneksi kisan ulkomainen delegaatti oli tilanteen tapahtuessa tuolillaan hereillä ja hylkäsi romanialaisen suorilta. Sinänsä käsittämätöntä toimintaa kaverilta, joka olisi juossut kisassa oman ennätyksensä... (TULOKSET)

Romanialainen itse teossa
Tuloksena hylkäyksen jälkeen siis 3. sija minulle ja tärkeät 8 pistettä JKU:lle. Oma pikkuisen alle 15 minuutin aika oli tällä kertaa sivuseikka. Treeneissä on nyt sen verran hyvä tatsi päällä, että vahvasti uskon juhannuksen maissa pikku hiljaa alkavan rävähtää... :)

Kävin kertomassa kaverille oman mielipiteeni asiasta... :DJKU:n ECCC-matka on nyt myös Kiriringissä! 
Tue seuran kansainvälistymisprojektia ja vastaanota hienoja tuote-/palvelupalkintoja! JKU järjestää Jyväskylä Gamesit Harjun kentällä to 11.6.! 
Tervetuloa seuraamaan kotimaista huippuyleisurheilua!27.6. on vuorossa viimevuotiseen tapaan Peten Puolikas!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti