lauantai 10. marraskuuta 2018

6-semma etenee

Kuva otetu 14.10. Siguldassa, jossa kävin ensimmäistä kertaa ihastelemassa ruskaa ja jylhiä maisemia. 

Syksy on kulunut nopeasti ja 6. semesterikin on jo puolivälissä. Lukukausi on kerrankin alkanut astetta rennommissa merkeissä, mikä on tietysti otettu ilolla vastaan ensimmäisen parin vuoden rypistyksen jälkeen. 

Lukujärjestys on koostunut viime lukukauden jatkumona korva-nenä-kurkkutautien kurssista, kardiologiasta, farmakologiasta sekä valinnaisesta latviankielestä. Uusina kursseina tänä syksynä alkoivat kuntoutuksen perusteet, ympäristötieteen kurssi (poikkitieteellinen kurssi mm. ilman, veden ja ruoan laadun mittaamisesta) sekä kliinisen hoidon peruskurssi (aseptisen työjärjestyksen ja erilaisten sairaanhoidollisten toimenpiteiden harjoittelua). KNK- ja kuntoutuskurssien päätyttyä lokakuussa tilalla jatkuvat kirurgian jatkokurssi sekä ihkauutena kurssina genetiikka, joka aiempina vuosina ei ole kuulunut 6-semman opintosuunnitelmaan. 

Eniten työtä on tähän asti teetättänyt farmakologia, josta on ollut jo kaksi isoa välikoetta. Myös joulu- ja tammikuusta on tulossa kiireiset, sillä lähes kaikista kursseista on tiedossa loppuexami.

Mielenkiinnolla odotan myös tulevia viikkoja, sillä ensimmäistä kertaa pääsemme pidemmäksi aikaa koko loppusemman ajaksi mukaan varsinaiseen kliiniseen työhön. Oman paikan sain gastroenterologian puolelta. :)  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti