sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Atlantic Sun Conference Championships, Jacksonville

Konferenssin mestaruuksista kisailtiin viikonloppuna Jacksonvillessä. Hengissä selvittiin, vaikka kieltämättä pelonsekaisin tuntein lähdin juoksemaan koutsin laatimaa triplaa (10000m, 1500m, 5000m). Hallissa on tullut juostua kolme matkaa ennenkin, mutta nyt ekan päivän kolmosen sijasta piti juosta kymppi, yhdistettynä Floridan kauheaan kuumuuteen (27-32’C) ja kosteuteen (70%).

Alla oli edelliseltä lauantailta hyvä viimeistelyharjoitus 5x1000m (3’) 2:49:n keskiarvolla. Lisäksi kun kyseessä oli viimeinen mahdollisuus juosta kymppiä koulun väreissä, niin riskillä lähdimme veivaamaan puolen tunnin vauhtia vuorovedolla. Keli ei kuitenkaan ollut iltaan mennessä viilentynyt mihinkään, ja itse kanttasin jo 4km:n kohdalla. Siitä alkoi ehkä tähän asti pisin 6km:n taival. Keskeyttääkään ei näissä karkeloissa voi, kun se estää osallistumisen seuraaviin lajeihin. USC Upstaten Kemboi ja teamikaveri Nabil kestivät keliä paremmin saapuen maaliin ajoilla 30:16 ja 30:47. Itse hoippuroin pronssille ajassa 31:16.

Rankka kisa vei veronsa ja seuraavana päivänä ei voitu puhua enää herkkyydestä. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että rankkojen ukkoskuurojen takia aikataulua aikaistettiin 4 tunnilla. Juuri kun olimme astelemassa 1500m:n viivalle, salamat alkoivat lyödä ja kilpailut jouduttiin keskeyttämään. Noin 1,5 tunnin kuluttua ja parin avarin jälkeen homma otettiin uusiksi. Alun otin mahdollisimman varovasti n. 4 minuutin vauhtia. Viimeiset 500m tuli yllättävän hyvin ja ajalla 3:55 nappasin kisan 5. sijan ja 4 tärkeää pistettä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan 1500m:n jälkeen oli reilut pari tuntia aikaa palautua vitoselle. Uusi myrsky oli kuitenkin jo tulossa, joten järjestäjät päättivät alkaa puskemaan lajeja läpi kiihtyvällä tahdilla. Kiva! Huoltoporukka teki hyvää työtä, mutta jaloissa ei ollut enää mitään jäljellä uudelle matkalle vajaan 1,5 tunnin palautuksella. Olimme joukkueiden välisessä kisassa kymmenkunta pistettä perässä, joten starttasin yliopistourani viimeiseen kisaan tavoitteenani tuoda edes yksi piste. Saavuin maaliin juuri 8:ntena hölkkäajalla 15:38. Ennen päivän päättävää nelosen viestiä olimme vain puoli pinnaa jäljessä eli kärkipaikkaa pitävä ETSU oli päihitettävä. Vielä 20 metriä ennen maalia olimme kiinni mestaruudessa, mutta homma kääntyi lopussa muutaman kymmenyksen tappioksi. Joskus ”maaottelu” on pienestä kiinni; pari vuotta sitten kävi päinvastoin vastaavassa tilanteessa…

Pitkä neljän vuoden projekti Amerikassa on urheilujen osalta ohi. Viikonlopun urakka oli sen verran uuvuttava, ehkäpä kovin ikinä, että ei ainakaan heti iskenyt sellaista haikeuden tunnetta. Opintojen saralla jää parin kurssin takia vasta joulukuulle. Kuitenkin varmaan kirjoittelen vielä lähiaikoina kokemuksistani yhteenvetoa paremmalla aikaa. Nyt pitää palautella kunnolla ja yrittää selvitä lukukauden viimeisestä viikosta. Sitten alkaakin lopullisen muuttokuorman pakkaaminen ja Suomessa ollaan jälleen parin viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti