perjantai 26. tammikuuta 2018

1/3

"The light at the end of the tunnel is here!" Tuohon lausahdukseen päättyi 4-semma keskiviikkona, kun astelin viimeisen kerran Anatomicumin ovesta ulos embryologian examin jälkeen. Uusi vuosi on näin ollen vihdoin vaihtunut Latvian lääkisläiselläkin.

Huhut 2-vuoden kuolemaa tekevistä opiskelijoista eivät olleet vahvasti liioiteltuja: eittämättä kulunut vuosi oli tähän asti elämäni rankin, jonka aikana joutui tekemään kompromisseja monien itselle tärkeiden asioiden kustannuksella. Stressaavan vuoden aikana ne hetket, jolloin ehti kokea tyytyväisyyttä olivat vähissä. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö olisi nauttinut matkasta tai olisi kokenut alaa omakseni - päinvastoin. Kuitenkin silloin, kun oli aihetta tyytyväisyyteen, hetkistä ei kerennyt juuri nauttia seuraavan urakan jo painaessa päälle. Siihen nähden esimerkiksi onnistumiset muutamassa juoksukilpailussa (päällimmäisenä mielessä tietysti SM-maraton) olivat suoranainen ihme.

Toki opintojen osalta matka maaliin on vielä pitkä, mutta kahden vuoden preklinikoiden saaminen plakkariin tuntuu ehdottomasti eräänlaiselta välikeitaalta tähän saumaan.
Vaikka syksy meni pienessä sumussa, mahtui mukaan myös
ikimuistettavia hetkiä kuten opiskelijajärjestömme RiSLO:n
järjestämä koulutuspäivä Sakari Oravan johdolla. Mieluisa
jälleentapaaminen - kaksi edellistä olivatkin leikkauspöydältä... :)

Edellisessä postauksessa asettamani tavoite loppusemmalle, 'Keep calm and pass' toteutui, joskin välistä pitkin hampain. Koejakson katkaissut parin viikon mittainen joululoma, eli akkujen lataus ja (lähes) täysrentoutus opiskelusta pelasti jälleen paljon ja antoi tammikuulle tarvittavia lehmän hermoja.

Tässä konsentroidusti hikipisarat joulu-tammikuulta:
- embryologian koe (raskauden jälkipuolisko),
- patofysiologian koe (suolo-, neste-, ja happo-emästasapaino),
- patologian koe (syövät, munuaisten vajaatoiminta, sydän- ja verisuonitaudit),
- fysiologian koe (aistit, aivot ja hormonit),
- fysiologian exami (koko vuoden asiat: yksi kysymys kustakin 4 kokeesta; kenties 4-semman pelätyin peikko...),
- mikrobiologiasta 2 koetta lisää kahden edeltäneen jatkoksi (1: virukset, 2: parasiitit, madot ja muut örkit),
- propedeutiikkakurssi (käytäntö vastaanottopotilaan perustutkimuksesta),
- hematologian koe (veritaudit),
- latvian koe (suullinen esitys), ja viimeisimpänä rastina
- embryologia: ensiksi vauhdinhakua ns. yhden kysymyksen/sliden suullisesta Olympiadista, ja tämän jälkeen varsinainen exami (100 kysymyksen teoriamonivalinta ja suullinen osuus kahdesta kudosnäytteestä mikroskoopin äärellä).

Kiirus paketti muutaman viikon sisään, varsinkin kun koulu jatkui normaalisti koko tämän ajan. Nyt edessä on hyvin ansaittu parin-kolmen viikon breikki ennen kuin 3-vuosi alkaa helmikuun puolivälissä.


Kandit kuvassa, yhdessä vallan mainion embryologian professorimme kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti