lauantai 9. helmikuuta 2019

1/2

Pieniä kevään merkkejä: Riika kylpee tammikuisessa ilta-auringossa.
Nyt kun vihoviimeinenkin tentti, farmakologia on kunnialla läpäisty, on ennätyspitkä 6-semma vihdoin päätöksessään. Näin ollen puolimatkan krouvi tätäkin lääkistä on siis taitettu! Periaatteessa 6/12 on toki etappi muiden joukossa, mutta on tavallaan huojentavaa, että jatkossa kaikki tästä eteenpäin on jo kotiinpäin. Samalla täytyy ihmetellä kuinka nopeasti kolme vuotta onkaan täällä Riiassa kulunut; helmikuu 2016 kun on vielä tuoreessa muistissa...

Farmakologiassa ehti vuoden aikana käymään läpi about tuhat lääkettä eri mekanismeineen ja indikaatioineen. Vaikka itse examiin tästä ei tullut kuin osa, riitti siihen paljon asiaa. Homma pysyi kuitenkin hyvin hallussa, kun asiat oli aikanaan hyvin opiskellut, ne palautuivat nyt helposti mieleen. Lisäksi valmistautumisaikaa loppukokeelle oli aikataulutettu ruhtinaalliset pari viikkoa. Näin ollen välikokokeiden kaltaista hetkittäistä paniikkia ja epätoivoa ei päässyt syntymään. Exam monivalintoineen oli rakenteeltaan ehkä hieman helpompi kuin välikokeet, joissa sekä avointen kysymysten että suullisen kuulusteluosuuden läpäiseminen oli aina pientä taistelua. Nyt edessä oli jonkun verran fokusta vaativa 2,5 tunnin sessio, joka sisälsi ensiksi 150 monivalintakysymystä ja tämän jälkeen vielä 15 lisäkysymystä 5 satunnaisesta lääkkeestä.

6-semman päätyttyä laakereille ei paljoa jouda jäädä lepäilemään, sillä uusi lukukausi alkaa heti ensi viikolla. Nautitaan kuitenkin muutama päivä vapaista ennen sukeltamista psykiatrian, sisätautien, infektiotautien, ortopedian ja synnytysten maailmaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti